Taulapäät - Who will the next fool be - Charlie Rich

Poppari 3.6.2011

 

Keikkafiiliksiä:

Väkeä ei todellakaan ollut paljoa, mutta silti jotenkin lämmin ja läheinen fiilis. Paikalla olijat keskittyivät musiikkiin ja vähän tanssahtelivat, tulivat myös juttelemaan spontaanisti. Meillä ei ollut paineita, tekniikka saatiin päälle aivan käsittämättömän hyvällä lavabalanssilla. Kerrankin joka ainut juttu kuului ja dynamiikka toimi. Pelkkä soundcheck oli yhtä juhlaa. Taulupäät on kappale jota oltiin soitettu ja harjoiteltu jo pitkään, pidimme sen vaativasta sointu- ja sovitusajatuksesta (paitsi Pökö). Pökölle kuitenkin työnnettiin väkisin soolo-osuus soitettavaksi “jazz-blues” tyylillä… Turha toivo, Pökö vetäisee “liruvaihteen” ja boostin päälle ja improvisoi koko homman aivan omalle sväärilleen. Lopputulema on taattua Pököä ja sehän toimii!

 

Tekniikka:

Tämä oli niitä ensimmäisiä keikkoja joissa hyödynsimme Fostexia LR-16. Ainut keikka jossa miksauksen hoiti MEIDÄN tiskillä ja valituilla systeemeillä Popparin äänimies (kuka?). Eli vedimme ohuen CAT-piuhan äänitiskin luokse. Talon mikseriin kansi päälle ja sen päälle meidän oma mikseri. Sitten ne kytkettiin talon PA-laitteisiin monitorointia myöten.  Silloinen yleisö kehui simona äänentoiston selkeyttä. Harvoja keikkoja jossa tehtiin esityö oikein. Valittiin keikkamikit, kaikki etupään kompurat ja dynamiikan hallinnat mm. laulussa, kitaroissa ja harpussa sharkit post-insertteihin joten mikit saatiin talteen kuivana ja rummuissa pari 4 kanavaista dynamiikkaprosessoria, ne meni nauhalle, mutta toimivat oikein hyvin myös äänitysetuasteina. Miksaaja kiitteli että olipa helppoa kun ei tarvinnut kuin säätää tasot, kaikki saundit oli jo mietitty etukäteen bändin puolesta… Kaikki muut paitsi rummut reititettiin äänitykseen suoraan mikeiltä tai linjasta (basso ja KB:t) kuivana ja lisättiin samat, mutta paremmat (VST) prossut perään miksausvaiheessa.

 

Pökön muisteluja ko. vuodelta historiablogissa (linkki)

 

Kuvia:Valitettavasti ko. keikalta ei kuvia ole, videota jonkin verran… ks. videot osio.

 

Soittimet ja äänilinja:

Laulu: SM58

Harppu: Pulkkisen oma vahvistin vuodelta 1940… jotain? > SM57

Seppo kitara: Fender stato > Fender Custom Vibrolux Reverb > SM57

Pökö kitara: Jäpson > Fender  Deluxe Reverb II  > SM57 

Jari basso: American Standard Jazz Bass 2004 >  MarkBass Combo E-Bass CMD 102P 2x10” /Horn, 4 Ohm, SolidState> linjalähtö

Teemu KB: M-Audio KB > Korg Soundmodule 2x16 > H&K Tube Rotosphere MKI

Eero: Popparin pikkutomi, isotomi ja bassari, Yamaha Custom Beech 14x6 “ virveli ja pelteinä Zildjan K-sarjan ride 20” ja aksentti 18” sekä Istanbul 16” aksentti ja Istanbul 14 “ Hihat. > 2xOH+HH pikkukonkat, Audix SND, Shure Toms, Sennheiser BD

 

Linkit laitteisiin:

https://riffi.fi/artikkelit/juttunaytteet/fostex-lr16-moniraitatallennin-ja-mikseri

https://www.behringer.com/Categories/Behringer/Signal-Processors/Feedback-Suppressors/FBQ100/p/P0A3Q#googtrans(en|en)

https://www.behringer.com/Categories/Behringer/Signal-Processors/Compressors-Limiters/MDX4600-V2/p/P0CCW#googtrans(en|en)