Levyäkö pukkaa, vaiko ajanhukkaa?

2013-2014… Kevättalvella 2013 jatkettiin levyn tekoa ja piisitkin alkoivat olla jollain lailla kuosissaan, tosin lopulliseen muotoon oli vielä paljon matkaa, voi näin jälkeenpäin todeta. Sovitushirmumme Teemu keksi aina - tosin luvan kanssa, kun tuottajan viitan halusi harteilleen ottaa – uusia vaikeita sovituksia niin, että olemattoman musiikkiteoriakasvatuksen saanutta hirvitti, soittamisesta puhumattakaan. Meikäläisenkin onnistui sentään vääntää vanhoista pöytälaatikkoideoista muutama "tavallinen" bluespiisi sanoineen, joiden tuottaminen tosin oli kivireen vetämistä ja työntämistä! Pekan englanninkielisistä piiseistä sentään sai idean josta lähteä liikkeelle, mutta omat tekstit eivät lähteneet niinku Strömsössä. Toukokuussa oli edessä studion muutto koululta purkutöiden alkaessa Teemun kellariin jossa äänityksiä jatkettiin hupenevalla innolla... Vuoden ainoalta keikalta näytti aluksi Korpilahden höyrylaivaregatta heinäkuussa. Mahtavia höyrypaatteja komeassa rivissä ja terva tuoksui! Esitimme laiva-aiheisen kappaleen "Venehulluus", mutta ei tainnut oikein purra yleisöön, joka ehkä kuuntelee hieman luonnonläheisempää musaa laivoillaan – jos jotain kuuntelee. Ja onhan se totta, ettei blues ehkä niinkään ole parasta veneilymusaa tuollaisella höyrytuksuttajalla, paremmin sinne sopivat merimiesvalssit ja reippaat rallit haitarilla vetäistynä! 

Saimme myös yllättäen ja pyytämättä kutsun Kauhajoen Bluesrupiaman järeiden herrasmiesten tarjoamalle keikalle 9. elokuuta. Soittokollegoina mm. jyväskyläläinen Crocodile Blues Band, liiderinään Jyväskylän oma "Johnny Winter", Börje Brandt, jota olin joskus takavuosina pyytänyt kitaristiksi Tylyihin kun Seppo oli jäänyt isyyslomalle ja kitaran yksin soittaminen hirvitti. Keikkamme meni mielestäni hyvin, mutta hieman harmitti, ettei päässyt soittamaan seuraavana päivänä, jolloin esiintyi mm. Jerry Lee Lewisin sisko Linda Gail Lewis! Edellisellä kerralla soitimme sentään toisen upean maailmantähden, Joanne Shaw Taylorin kanssa perätysten! 

Loppuvuosi 2013 meni taas äänitellessä, miksatessa, korjaillessa, sovittaessa piisejä uudelleen ja samalla tapellessa bluesin "todellisesta ytimestä" ja "sen" oikeasta ja aidosta ymmärtämisestä, musiikin teoriasta ja bluesiin sopivista soittimista ym.  Aiheesta syntyi paljon suukopua ja kovaäänistä keskustelua etenkin itseni ja tuottaja/miksaaja Teemun välillä; yhteisymmärryksestä ei aina voinut puhua, liekö minun kohdallani asioiden ymmärtämisestäkään? Mentiin taide edellä, millisekunnit saavat puolestani painua h-ttiin! No, kaikesta huolimatta asiat etenivät pikkuhiljaa kohti lopullista päämäärää, joka tosin ei ollut koskaan oikein selvästi näkyvissä…